C5F6E5DD-B38E-488C-B9F3-503B5A003F3F.jpe

Αθήνα

Είμαστε ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα και διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην οποία αναμφισβήτητα βρισκόμαστε. Στην Ελλάδα, οι δράσεις του Fridays for Future (FFF)  ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2019. Τον Αύγουστο συμμετείχαμε στο «SMILE for Future», μια πενταήμερη συγκέντρωση 400 ακτιβιστών στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης. Μαζί επεξεργαστήκαμε μια διακήρυξη, στην οποία ορίζουμε τον χαρακτήρα του παγκόσμιου κινήματος μας και δηλώνουμε τις απαιτήσεις μας. Το κίνημά μας έχει εκατομμύρια υποστηριχτές, ενώ έχει αγγίξει σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη κάνοντάς το, το μεγαλύτερο παγκόσμιομαθητικό κίνημα.
Όλες μας οι πορείες και οι δραστηριότητές μας γίνονται για ναενημερώσουμε τους ανθρώπους για τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να τους πανικοβάλλουμε για να λάβουν άμεσα δράση. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες τους κράτους μας ώστε να γίνουν πιο προσεκτικοί στο τι αγοράζουν και καταναλώνουν, αλλά και στο πως μετακινούνται. Μέσα από τις πορείες διαμαρτυρόμαστε για την απάθεια που δείχνουν οι ηγέτες της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ενώ μέσα από άλλες μας δράσεις προσπαθούμε να το εξαλείψουμε. 
Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν καθαρισμούς είτε σε θάλασσες είτε στη πόλη, ανταλλαγές ρούχων και βιβλίων ως καταπολέμηση του ‘’Fast Fashion’’, αλλά και πορείες ποδηλάτων σχεδιασμένες για την ανάδειξη τρόπων και μέσων μεταφοράς που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μέσω αυτών των δράσεων θέλουμε να προβάλλουμε την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων και να δείξουμε πως όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην εξάλειψη της περιβαλλοντικής κρίσης μέσα από μικρές καθημερινές μας πράξεις

 
 

Η ομάδα

Maria Papatheodorou at first strike

Maria Papatheodorou

Regional Representative

©Robert Schüller Zakas for FFF-Greece

Ariadne Papatheodorou

Regional Representative

EB7716E8-FE97-4BD3-B6D2-C2322B8CA5FB.jpe

Eleni Derveni

Team member

Buildings Reflecting on Water

Ilia Dervou

National Social Media Coordinator